Gumivitaminok

5 tipp az elalváshoz és a kevésbé stresszes hétköznapokhoz

A szervezetünk alapvető létszükséglete az alvás. Alvás nélkül nem regenerálódik a szervezetünk, nem tudunk megfelelően sem szellemi, sem fizikai munkát végezni, kevésbé vagyunk türelmesek és figyelmesek, stresszkezelésünk feletti kontroll lassan kicsúszik a kezünkből.

Kíváncsiak voltunk, hogy az interneten milyen tippeket lehet találni a témával kapcsolatban. Az alvás és stressz management témakörében kutatásba kezdtünk és a blogunkon folyamatosan fogjuk gyűjteni azokat a javaslatokat, amelyek segíthetnek abban, hogy megtaláld a számodra legjobb megoldást az éjszakai álmatlan forgolódás ellen.

Lássuk az első 5 tanácsot:

  1. Ne telefonozzunk lefekvés előtt 1 órával! Talán ez az, amit a legtöbben teszünk: még elalvás előtt is vagy valamelyik közösségi oldalt görgetjük vagy valakivel még levelezünk, vagy még dolgozunk egy határidős munkán. A telefon és laptop fénye nem fogja megkönnyíteni az elalvást.
  2. Délután már ne igyunk koffein tartalmú üdítőt és kávét! Csalóka, de a csoki is tartalmaz koffeint!
  3. Este 7 után már ne együnk nehéz, zsíros, cukros, csípős, fűszeres ételeket!
  4. Sportoljunk, amikor is levezetjük a napi stresszt, de a mozgás és a lefekvés között 3-4 óra teljen el!
  5. Csak akkor feküdjünk le aludni, amikor már valóban elfáradtunk!

Miután ezeket a tippeket összeszedtük, rájöttünk, hogy mi szinte minden ponton az ellenkezőjét tesszük:

  • lefekvés előtt még az utolsó emaileket elküldjük, üzenetekre válaszolunk, amelyekre egész nap nem volt időnk,
  • még délután 3-kor is kávét iszunk,
  • este nassolunk,
  • késő délután, kora este jutunk el sportolni.

A rohanó hétköznapok teendői elveszik a figyelmünket, pedig csak picit tudatosabban kellene megszervezni az egyes napokat. Az első napok, hetek nehezek lehetnek, viszont 2-3 hét alatt beépülnek az új szokások.

Nektek mi a tapasztalatotok?

Ha van véleményed a témáról, írd meg nekünk! Cserébe a vásárlásodnál 10% kedvezményt adunk. FONTOS: vásárláskor a megjegyzés mezőbe tüntesd fel, hogy milyen néven és hol (például itt a webáruházban a Blog alatt, Facebook, Instagram) osztottad meg a hozzászólásodat!*

Próbáld ki a 100% növényi alapú elalvást segítő, Sommeil gumivitamin és a Stress, ellazító gumivatint! Meg tudod külön-külön is vásárolni és 2in1 csomagban is!

Várjuk a hozzászólásodat! 😊

  • Vásárláskor a megjegyzés rovatba írd be, hogy hol jegyezted be a hozzászólásodat (webáruházban a Blog alatt, Facebook, Instagram). A 10% egyszer felhasználható. A kedvezmény nem érvényes a Clungene gyorstesztekre.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.